22-Sep-2018

 22. September. Det regner ute, for 12. dagen på rad og jeg har vært våken i et par timer allerede.

 For et år siden var jeg på besøk i Chester. Jeg bodde i London. Studerte ved University of Kingston og brukte fritiden min (som det var mer enn nok av) på å ha besøk, gå på fotballkamper og se musikaler. Jeg som trodde det var grenser for hvor privilegert en 22-åring kunne være.

For to år siden var jeg akkurat flyttet til Volda og Røysmyrvegen. Jeg var skeptisk til å studere på bygda, og til å studere journalistikk. Jeg hadde bodd i England året før og ville egentlig bo der resten av livet, så endte jeg opp på Søre Sunnmøre. Nå er jeg takknemlig for det. Det tok litt tid, men jeg lærte meg å like denne bygda og menneskene som finnes her. Like den ganske godt. Det betyr likevel ikke at drømmen om England ikke lever videre. Den dukker opp stadig vekk. 

 Denne høsten er den siste i Volda for min del og alt som minner meg på akkurat dét gjør meg ove...

6-Sep-2018

Det blir vel ikke så fryktelig mye mer norskt enn en passe slitt, rød anorakk i fjellheimen. På lørdag besteg jeg mitt hittil høyeste fjell. Slogen ruger 1564 meter over havet og er en av mange kjente topper på Sunnmøre. Det var på tide å utnytte en av fordelene ved og studere på bygda.

Turen opp er både utfordrende og tung, men på toppen venter en utsikt som gjør det hele verdt strevet. Iallefall akkurat der og da. Nedstigning tar minst like godt på ankler, knær og tær som veien opp, og trygt på plass nede på havnivå er det bare å erkjenne at slike ekspedisjoner leveres med melkesyregaranti. Det ga mersmak likevel, og jeg tilbringer gjerne flere lørdager på toppen av fjell og tinder. 

Please reload

Categories

Please reload

Archive

Please reload