20-Nov-2018

For et år siden var dette  hverdagen min, mer eller mindre. Ikke regn og mørketid og semesteroppgave på Vestlandet, men behagelig klima, julestemning og spennende steder rundt hvert gatehjørne i Kingston/London. Chippy´s, Afternoon Tea og deilig gærne fotballfans. Jeg som ikke en gang trodde jeg likte London. Som hadde bestemt meg for at England egentlig var alle de andre byene. De stille og rolige, iallfall roligere, de som aller helst lå litt lengre nord i landet.

Det skulle ikke så mye til for å overbevise meg. Å bo like på utsiden av London-London, det passet meg perfekt. Det er rart hvor kort tid det går før man føler seg hjemme. Ikke sånn Honningsvåg-hjemme, det tror jeg ikke funker noe annet sted enn, vel - i Honningsvåg. Men likevel, skikkelig hjemme, etter bare fire måneder.

Det ble en travel høst. Og da mener jeg mer travel enn det jeg vanligvis kaller travel, for jeg var høyt og lavt og flere steder mellom der. Det er kanskje ikke så rart når man tilbringe...

13-Nov-2018

Jeg har snudd døgnet litt, etter helgen. For første gang på en stund var jeg ikke bortreist eller ute på byen, så det ble både sene kvelder og late morgener, og nå sitter jeg her. Vi styrer liksom vår egen hverdag nå i eksamensperioden, og selv om jeg stadig lover meg selv å stå opp til fornuftig tid, frister det alltid med en ekstra halvtime (eller time) under dynen før jeg starter dagen. Det får så være, jeg er tross alt bare student i et halvt år til (sånn i første omgang), så jeg kan like gjerne nyte det mens det varer. 

Dessuten har jeg alltid likt natten. Da jeg var 16 år fikk jeg alltid gjort mye mer fornuftig etter mørkets frembrudd enn tidligere på dagen. Da var det ro i huset, og så ble det ro i hjernen. Til slutt ble jeg så trett at jeg rett og slett bare bestemte meg for å ferdigstille det jeg hadde jobbet med de siste timene, eller dagene, for den saks skyld. Kanskje det er mørketiden sin feil, eller midnattsolen. 

Jeg blir alltid mye mer kreativ også, etter midnatt. De...

Litt sånn her har helgen min i hovedstaden vært. Og helgen i Bergen uken før det. Julebordsesong hele høsten, tydeligvis.

I dag utsetter jeg mandagen etter beste evne. Den er av typen blå, for å si det mildt, men etter tre festlige dager i Tigerstaden og 16 timer i bil tur/retur er det kanskje ikke så fryktelig rart. 

Det har vært trivelig, det har det. Drømmer har gått i oppfyllelse og grenser har blitt flyttet. 2. November 2018 vil for alltid være dagen jeg for første gang sto på scenen i Oslo. En relativt ung jente fra selveste Honningsvåg på selveste Edderkoppen Scene. Backstage sammen med kjente og kjære komikere som har stått på scenen siden før jeg ble født. Ikke tenk på dét. Jeg måtte klype meg i armen og samtidig forsøke å nyte det så mye som mulig. Det skjer liksom ikke hver dag.

Hver dag skjer det helt andre ting. Helst sitter jeg på biblioteket og skriver semesteroppgave til det blir mørkt, lager en oppsiktsvekkende ordinær middag, ser et par episoder av ett eller annet i NRK...

Please reload

Categories

Please reload

Archive

Please reload