H Y T T A

Etter en hektisk sommer avslutter jeg sommerferien med en langhelg på hytta sammen med mamma og pappa. Det er så bra som det kan få blitt. Jeg sover sjeldent så godt som i det rosa og orange sengetøyet med blomstermønster. Det er liksom noe med det. I natt tipper jeg at jeg får sove ekstra godt, etter et litt (veldig) i overkant kaldt bad i kulpen. Vi har svømt der siden vi var små, men nå var det så lenge siden sist at jeg bare måtte hoppe uti selv om gradestokken i vinduskarmen ikke viste mer enn 12 beskjedne grader. I lufta. Det var verdt det, likevel. Friskt er vel et passe beskrivende ord. På TV ruller det sport som vanlig og ute kommer det konstant røyk fra bålpanna. Posene er så og si fulle av bær, og det betyr som regel to ting - ferskt blåbærsyltetøy til frokost og multebær med sukker og fløte til dessert. Jeg sørger for å minne meg selv på hvilken luksus det er å ha tilgang til sånne råvarer rett på utsiden av døra, og innser samtidig at jeg stadig blir eldre. Sånn er det å være på hytta. Her varer sommeren litt lengre, uavhengig av været. Høsten vil jeg i alle fall ikke tenke på før jeg må reise hjemmefra på søndag.

Archive

Categories