top of page

I K K E HVER D A G

Litt sånn her har helgen min i hovedstaden vært. Og helgen i Bergen uken før det. Julebordsesong hele høsten, tydeligvis.

I dag utsetter jeg mandagen etter beste evne. Den er av typen blå, for å si det mildt, men etter tre festlige dager i Tigerstaden og 16 timer i bil tur/retur er det kanskje ikke så fryktelig rart.

Det har vært trivelig, det har det. Drømmer har gått i oppfyllelse og grenser har blitt flyttet. 2. November 2018 vil for alltid være dagen jeg for første gang sto på scenen i Oslo. En relativt ung jente fra selveste Honningsvåg på selveste Edderkoppen Scene. Backstage sammen med kjente og kjære komikere som har stått på scenen siden før jeg ble født. Ikke tenk på dét. Jeg måtte klype meg i armen og samtidig forsøke å nyte det så mye som mulig. Det skjer liksom ikke hver dag.

Hver dag skjer det helt andre ting. Helst sitter jeg på biblioteket og skriver semesteroppgave til det blir mørkt, lager en oppsiktsvekkende ordinær middag, ser et par episoder av ett eller annet i NRK TV, løper meg kanskje(!!) en tur og legger meg akkurat litt for sent til at jeg rekker å være på skolen til klokken ti dagen etterpå. Av og til reiser jeg en tur til Bergen, England, Trondheim eller Oslo. Eller hjem. Men som regel gjør jeg ikke det, og som regel står jeg ikke på scenen i Oslo.

Siden sist har jeg også begynt å glede meg til jul. Det må være lov når vi har begynt å bli kjent med november. Kanskje årets lengste måned, spesielt når du skriver semesteroppgave på biblioteket. Det er bare én kur som hjelper mot den slags: mengder med god kaffe og en spilleliste på Spotify som gir deg troen på livet og lyst til å leve. Jeg sørger alltid for å ha begge deler lett tilgjengelig. Om en liten uke er det lov til å bytte til lister med sanger som handler om desember og hvitt nedbør og stjernesludd, men ikke før.

I dag, når jeg er ferdig og ikke gjøre det jeg skal på biblioteket, og har vært på butikken, da skal jeg rydde hybelen. Det gjør jeg definitivt heller ikke hver dag, men i dag skal jeg gjøre dét.

Archive

Categories

bottom of page