top of page

P Å S K E


Det ble en fin påske. En påske i solveggen og på fjellet og på sofaen. Akkurat slik jeg liker det. En påske med labyrint på radio og krim på tv og gode historier i boken. Eller, i år ble det mer tid til kryssord enn det ble til romaner, men det er helt greit. Jeg er mer forelsket i tanken på å lese bøker, enn jeg er i og faktisk lese bøker, merker jeg, men det er helt greit. Det går fint for meg at jeg leser sakte. Jeg stresser ikke med noe når jeg har ferie.

Men nå er ferien over. Nesten før den var i gang, føles det ut som. Samtidig var det godt å komme i gang med hverdagen igjen. Sånn er det jo alltid, og det er vel helt sikkert en mening med det. Jeg ville ikke hatt ferie hele året. Ville ikke jobbet hele året heller, for den saks skyld, og det er vel derfor det er så greit når det nærmer seg det ene eller det andre.

Hverdagen er fin. Selv om planer fortsatt forskyves og legges om og avlyses fullstendig. Selv om vennene er lengre unna enn noen sinne og jeg ikke fikk reise hjem på påskeferie. Det er jo ingen andre som får henge med venner eller reise på hytta, uansett.

Istedenfor å fokusere på det har jeg tatt tak i et prosjekt jeg har hatt planer om å gjennomføre i mange år. Det har aldri passet, men nå passer det egentlig ganske bra. Det er ikke noe noen får se resultatet av på en god stund ennå, men jeg er i gang med noe jeg tror og håper at kan bli ganske fint. Så får vi se. Livet er for kort til og ikke realisere de drømmene og idéene man bærer på i det som føles som en evighet. Kanskje er det meningen at jeg skal realisere den ene av de akkurat nå.

Det klør i alle fall i alle kreative fingre. Jeg kjenner at jeg koser meg med å skrive og ta bilder og filme, og alle de tingene jeg vanligvis ikke tar meg så mye tid til. Det er veldig fint. Det klør litt i de fingrene som er glade i å kjøpe nye fine ting på nettet også, men det er en annen sak. En mye dyrere sak.

Akkurat i dag har jeg ikke kjøpt noe nytt. Men jeg fikk ny personlig rekord på runden jeg driver og løper. Når jeg skriver driver og løper betyr det at jeg har løpt den runden tre ganger nå. I dag var det ekstra fint å løpe, for gradestokken viste 17 grader. Kanskje var det derfor det gikk fortere i dag enn det har gjort de andre gangene. Yr lover flere fine dager framover. Det passer ypperlig akkurat nå, kjenner jeg

Archive

Categories

bottom of page