top of page

D T L S


Å innrede sin egen leilighet. Det føler jeg er en gjenganger når ungdom som fortsatt bor hjemme, studenter som deler bad med fire andre og voksne som sparer opp egenkapital forteller hva de gleder seg til. Jeg har i alle fall vært en av dem ganske lenge.


Jeg har gledet meg til å bestemme selv, uten å være nervøs for at det skal bli merker på veggene når jeg henger opp bilder. Lenge. Nå er jeg her, eller vi, da, og kan innrede vårt eget hjem akkurat slik vi ønsker at det skal være. Det er veldig gøy, men herregud så mye jobb det er.


Det er jo så enkelt når en ser det for seg, hvordan drømmeboligen skal bli, men så må en plutselig ta helt ekstremt mange valg helt på egenhånd på kort tid, fikse ting en aldri har vært i nærheten av å fikse før, kjøre, hente, kaste og ikke minst få budsjettet til å gå opp når møbler, gardiner, lamper, glass og bestikk skal fylle disse rommene.


Det er ingen hemmelighet at det er dyrt å innrede en bolig, selv om vi så ofte vi kan velger å handle brukt, og så tar det lang tid å bestemme seg for hva som passer hvor. Jeg hadde mange tanker før vi flyttet inn, men heldigvis hadde vi is i magen og ventet med å bestemme oss for alt utenom sofa før overtagelsesdato. Vi hadde jo bare vært på visning i 15 minutter, jeg var ikke i nærheten av å vite hvor mye/lite vi hadde plass til i stua for eksempel.


Hadde vi kjøpt det spisebordet jeg først så for meg, hadde vi omtrent ikke hadd plass til noe annet. Og dersom jeg ikke hadde hatt vett til å følge magefølelsen som sa at jeg ikke skulle kjøpe de veldig fine men litt ubehagelige spisestuestolene, hadde jeg aldri endt opp med de helt nydelige, vintage stolene i teak som jeg skal trekke om etterhvert.


Det er en prosess. Heldigvis en prosess jeg trives veldig godt med, men som jeg også trenger pauser fra inni mellom. Før jul, for eksempel, bestemte jeg meg bare for at nå er det advent, innredningen fortsetter etter nyttår. Det var veldig deilig, og så var det gøy å komme i gang igjen på nyåret.


Nå skal jeg snart reise bort i en lengre periode, så da blir det en ny pause, før jeg kan bruke våren til å gjøre de siste små tingene før prosjekt leilighet mer eller mindre er ferdig!

Comentarios


Archive

Categories

bottom of page