top of page

P E K I N G


Foto: Henrik Kaslegard.


Beijing 2022.


Jeg er hjemme igjen etter tre uker i Kina, nærmere bestemt Beijing, og enda mer presist - Zhangjiakou. Stedet hvor store deler av de olympiske vinterlekene har funnet sted. Jeg var der for å dekke langrenns- og kombinertøvelsene som reporter for Eurosport, og hadde en strålende opplevelse.


Riktig nok var også disse lekene preget av pandemi, covid og strenge regler, men drøssevis av gode norske prestasjoner, gledestårer og medaljer veiet opp for alt som ikke var lov. For det er ingen tvil om at det er stor stas å få lov til å være den som intervjuer Therese Johaug etter at hun har tatt sitt aller første individuelle OL-gull. Da er det ikke så farlig at munnbindet må være på, eller at det er minus 30 effektive kuldegrader, for den saks skyld.


OL er og blir det største en idrettsutøver kan vinne. Da er det også det største en sportsjournalist kan dekke. Nå er det to år til neste gang, og fire år til det igjen skal konkurreres på snø. Jeg aner ikke hva jeg gjør når den tid kommer, men jeg har i alle fall trivdes veldig godt med de to lekene jeg har fått lov til å være med på til nå.

Comments


Archive

Categories

bottom of page