top of page

T O K Y O


Jeg er nettopp kommet hjem fra Tokyo, etter tre uker i denne sinnsyke storbyen. Jeg var der for å jobbe med OL som reporter for Eurosport, så jeg forberedte meg på et minimum av tid til sightseeing, men det viste seg at vi fikk litt fritid mot slutten av reisen.


Det var faktisk ikke først og fremst arbeidsmengden som gjorde at vi ikke fikk oppleve Tokyo til å begynne med, men covid-restriksjonene, som var meget strenge fram til vi hadde vært i landet i 14 dager. Etter det åpnet det opp, og vi som var fullvaksinerte fikk egentlig ganske frie tøyler. Det gikk ikke lang tid før jeg angret på at jeg ikke tok med meg kameraet.


Disse bildene er nemlig tatt med iPhone. Heldigvis leverer de nyeste utgavene til Apple ganske gode bilder, dersom ikke forholdene er for utfordrende. Bildene er tatt rundt om kring i byen. Først og fremst i bydelen som heter Shibuya, hvor vi tilbrakte mest tid.


Det lille vi fikk se var helt fantastisk, og det er ingen tvil om at det å reise til Tokyo er som å besøke en annen verden. Folk er så ufattelig høflige, maten ekstremt velsmakende og arkitekturen svært fascinerende, også for oss som ikke er spesielt opptatt av arkitektur. I tillegg er infrastrukturen helt enorm, og det er ikke til å tro at det oppstår så lite kø i trafikken, i verdens største by. Det sluttet bare ikke å imponere meg, etter tre uker i buss fram og tilbake til stadioner, kontor og hotell.


Nå er jeg hjemme igjen, og det går nok en stund til før jeg har klart å fordøye hvilken reise jeg har vært med på, og før jeg har kommet meg tilbake til tilnærmet normal døgnrytme. Heldigvis skal jeg ha tre uker ferie fra og med i dag, så akkurat det siste der er ingen hast.


Jeg føler meg veldig heldig som fikk lov til å reise for å dekke et OL som journalist, ikke minst fordi jeg vet hvor mange som lengter etter å reise akkurat nå. Snart kan forhåpentligvis alle sende postkort fra diverse eksotiske destinasjoner. Jeg rakk aldri å sende kort fra Japan, men jeg har jo oppsummert opplevelsen ganske greit her.

Kommentarer


Archive

Categories

bottom of page